top of page
Search
  • Writer's pictureFunkz

Juhtmed vaja kõik kokku keerata / juhtmete ja kaablite hoidjad ja organiseerijad

Updated: Apr 30



Algas kõik sellest, et kotist tuli välja selline juhtmepundar. Kõigepealt pahandasin natuke sellepeale ja siis läksin töötuppa erinevaid prototüüpe katsetama.


Tahtsin, et juhtmed ei oleks lihtsalt üksikult kokku pandud (näiteks krõpsuga) vaid kuidagi grupikaupa koos.



juhtmete ja kaablite hoidjad ja organiseerijad

Hakkasin katsetama oma G-hook pannalde ja kummiga. See kinnitus näeb lahe välja, saab ühe käega kinnitada ja kuidagi mugavam kui takjapael. Alumine osa tuli tumesinine, sest vajas paksemat kummi, et pandla vahele normaalselt pingule jääda ja mul lihtsalt ei olnud seda paksemat varianti rohkem.


Tahtsin, et grupis oleks kolm kinnitust ja et see oleks ka riputatav. Sest...kunagi ei tea. Ja et nende juhtmehoidjate alus oleks pigem plastikust sisuga ja jäik. Õmbluste ilule siin erilist tähelepanu ei pööranud.


juhtmete ja kaablite hoidjad ja organiseerijad

Kuna see oli juba organiseerimise mõttes päris nunnu aga juhtmeid oli mul veel ripakil, siis järgmiseks katsetasin laiskusest ja mugavusest lihtsalt plastikust tükiga kuhu õmblesin kangatüki koos krõpsudega. See on selline takjapael, mis kinnitub iseenda külge (back to back velcro).


Ja väike aas riputamiseks. Siis tekkis siit edasi hoopis modulaarsusemõte, et äkki oleks vaja neid riputada veel üksteise külge.


juhtmete ja kaablite hoidjad ja organiseerijad

Lõikasin aasaga jubinale alla plastikusse pilu, kust alumise takjapaelaga rihm läbi mahuks ja nii saabki kasutada neid eraldi või koos pika puntrana.


Fantaasia läks mul siit edasi veel rohkem lendu ja sellest kõigest tekkis veel igasugu mõtteid seoses Fidlock magnetkinnituste ja sellise kotti mahutamise paneeliga kuhu saab klõpsti erinevaid grupeeritud juhtmeseltskondi kinni visata. Aga püüan täna ikka natuke magada ka saada ja jätan selle arendamise kuskile tulevikku.

juhtmete ja kaablite hoidjad ja organiseerijad

Minu jaoks igatahes tegi selline grupeerimine asja juhtmekotis selgemaks ja kasutajasõbralikumaks. Teen ise vahel muusikat ja eks kogu see kotitegemise bisnis tuligi vajadusest erinevatele muusikainstrumentidele "koht kätte näidata"... Juhtmete keeramine on muidugi täiesti eraldi oskus. Seda tuleb teha elegantselt. Aga nii et kohe aru ei saa.

Neid jublakaid saab teha selliselt, et nad on koti sees kinnitusega kinni ja ühtlasi eemaldatavad. Kunagi äkki saan mõnele kotile midagi sellist installida.

juhtmete ja kaablite hoidjad ja organiseerijad

Lõpuks kõik peale ühe toitejuhtme said oma kohad kolmekaupa pannalde või takjapaelte vahel. Need natuke viisakamad puntrad panin hetkel lihtsalt lahtiselt kotti. Aga riputada saab ka :-D

juhtmete ja kaablite hoidjad ja organiseerijad







7 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page