top of page
Search
  • Writer's pictureFunkz

Jäätisemasina kott

Updated: Mar 30

Jah! Ka jäätisemasinatel on teinekord oma kotti vaja. Kui rendid suurt kobakat jäätisemasinat, millele koduleht ütleb kaaluks 25 kg, siis oleks hea kui tal on kandmiseks kott - mugav viis kandmiseks ja funktsionaalsus masina kaitsmiseks.

Jäätisemasin

Kui masinat nägin, siis kohe oli selge, et kõige suurem murekoht on see tila seal paremal. Õrn jublakas, mis kandmisel peaks jääma oma koha peale ja mis ei väänduks kui kotti sangast kannad.


Kohe hakkas suur nuputamine pihta. Kuidas kott lahti peaks käima? Kuidas ja kust jooksevad rihmad? Käis läbi mõte, et äkki peaks tal olema kaks osa ja nö müts peas aga siis ei oleks saanud lahendada jublaka kaitsmist ja rihmad oleks jäänud liiga madalale. Ja oleks tekkinud igasugused küsimused luku kohta. Käis läbi mõtteid et kott avaneks küljelt aga ka siis tekkisid kahtlused tõstmismugavuse ja masina turvalisuse osas. Käis läbi veel igasugu variante küll diagonaalse ja clamshell tüüpi lahenduste vahel aga ühel või teisel juhul oleks see jublakaga olnud kehvad lood. Üks oli aga kindel - et saavutada piisavat jäikust, tuleb sellele kotile kindlasti panna tugev põhi.

eritellimusel jäätisemasina kott
eritellimusel jäätisemasina kott













Ja lõpuks jäi sõelale selline lahendus nagu pildil. Tagumise külje pealt lahti, et saaks selle suure ja raske masina sisse tõsta. Kõrguseks kotil 62cm, nii et see on ikka üsna suur. Kott tuli tihke, et masin sees ei loksuks ning jublakale tuli oma pesa, mille liimisin polüpropüleeni kihtidest ja vooderkangas peale. Liimi läks küll siin palju, kui kihte sai ehitatud :) Kangakihtide vahel on plastik+kerge pehmendus, lisaks põhjaosale veel vineerplaat+vooder. Ja koti sisemusse tuli veel eraldi pehmenduseosa mille jaoks lasin Rivetis mõned needid panna, et pehmis püsiks kotimooduli küljes. Tulemuseks kott-kohver koos vormiga, mis seisab püsti ja hoiab oma kuju ka ilma masinata aga samas painduvad sisse tõstmisel küljed piisavalt eest ära, et saad masina küljelt hoides sisse pusida.


Kahjuks ma ise ei näinud lõpus päriselt masinat seal sees istumas, aga nagu pärast kuulsin, siis õnneks mahtus kõik kenasti ikka sisse ära ja kott täitis oma eesmärki.

Sellise koti hind ~200eur.


***

18 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page